Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25€

Ερμού & Κορνάρου 1, Σύνταγμα-Αθήνα

Λεύκανση και το καλοκαίρι!

22 June, 2021

Σας ταλαιπωρούν οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες; Το καλοκαίρι πλησιάζει και σκέφτεστε πως οι ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία θα μετατρέψουν το δέρμα σας σε «χάρτη»;
Μην ανησυχείτε, σας καταλαβαίνουμε! Πριν δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς αποχρωματισμούς, ας μάθουμε από πού προέρχονται και γιατί.

Γνωστές και ως μελάσματα, οι πανάδες είναι ένα κοινό δερματολογικό πρόβλημα που χαρακτηρίζεται από τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος.
Δημιουργούνται λόγω διαταραχής της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα μελανοκύτταρα της επιδερμίδας. Πρακτικά πρόκειται για μεγαλύτερη έκκριση μελανίνης η οποία προκαλεί χρωματική ανομοιομορφία σε κάποιες περιοχές του δέρματος. Μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος ή σε ένταση, ενώ οι πιο συνήθεις περιοχές εμφάνισής τους είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και το ντεκολτέ, περιοχές δηλαδή που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.

Το καλοκαίρι οι καφέ κηλίδες είναι πιο έντονες ενώ το χειμώνα είτε εξαλείφονται είτε αποχρωματίζονται ελαφρώς.

Οι πανάδες εμφανίζονται συνήθως στις γυναίκες και πολύ πιο σπάνια στους άνδρες. Εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο (μέτωπο, μάγουλα, μύτη, άνω χείλος, πηγούνι) και μερικές φορές στο λαιμό και στην εξωτερική επιφάνεια των βραχιόνων.
Οι άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πανάδες λόγω της πιο εύκολης διέγερσης των μελανοκυττάρων και της αυξημένης παραγωγής μελανίνης. Γενικά το μέλασμα, είναι πιο συχνό σε άτομα που εκ γενετής έχουν καφέ δέρμα, σε άτομα που ζουν στην Καραϊβική καθώς επίσης και στους κατοίκους της Μεσογείου.
Οι ακριβείς αιτίες της εμφάνισης των πανάδων δεν είναι απολύτως σαφείς ωστόσο υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν ή επιβαρύνουν την εμφάνισή τους.

Ο βασικότερος λόγος εμφάνισής τους είναι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα όταν αυτή δεν συνοδεύεται από τη χρήση αντηλιακού. Εξού και το καλοκαίρι είναι η περίοδος που οι πανάδες γίνονται εντονότερες και πιο μεγάλες.



Ένας ακόμη λόγος που τα άτομα εμφανίζουν δυσχρωμίες είναι το πέρασμα των χρόνων. Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν συχνά δυσχρωμίες, που το χρώμα τους συνήθως κυμαίνεται από καφέ έως μαύρο, ιδιαίτερα στην περιοχή των χεριών. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των υπερτροφικών μελανοκυττάρων λόγω γήρανσης του δέρματος.

Όπως και σε κάθε τι άλλο, η ποιότητα του δέρματος σχετίζεται άμεσα και με την κληρονομικότητα. Είναι πιο πιθανό λοιπόν να εμφανίσει πανάδες ένα δέρμα που το “έχει” στο DNA του, παρά κάποιο άλλο που δεν επηρεάζεται από την κληρονομικότητα.

Πολύ συχνά οι πανάδες οφείλονται και σε κάποια ορμονική εναλλαγή ή πάθηση.
Στην εγκυμοσύνη για παράδειγμα τα οιστρογόνα υπερδιεγείρουν τα κύτταρα της χρωστικής προκαλώντας την υπερπαραγωγή χρώματος με την έκθεση στον ήλιο, για αυτό και συχνά οι εγκυμονούσες εμφανίζουν την γνωστή «μάσκα της εγκυμοσύνης» που δεν είναι άλλο από συγκεντρωμένες πανάδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια.
Η λήψη αντισυλληπτικών και η μη καλή λειτουργία του θυρεοειδούς είναι επίσης καταστάσεις που δημιουργούν διαταραχή στις ορμόνες κι άρα πιθανή εμφάνιση καφέ κηλίδων.

Μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά ακόμη και η χρήση συγκεκριμένων αρωμάτων ή καλλυντικών μπορεί να σταθεί αιτία που εμφανίζονται οι πανάδες. Είναι σημαντικό να προσέχουμε τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθώς ορισμένα δεν είναι κατάλληλα για χρήση το πρωί ερεθίζοντας έτσι την επιδερμίδα και οδηγώντας στην εμφάνιση καφέ κηλίδων. Επίσης, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό μετά την αποτρίχωση καθώς η απευθείας επαφή του αποτριχωμένου δέρματος με τον ήλιο είναι μια ακόμα συνθήκη που ευνοεί την εμφάνιση πανάδων.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας! Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας ακόμη κι αν δεν βρίσκεστε σε απευθείας έκθεση στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα περιποίησης με προσοχή ελέγχοντας αν τα συστατικά τους είναι κατάλληλα για χρήση το πρωί.

Ευτυχώς οι πανάδες αποτελούν καθαρά αισθητικό πρόβλημα, καθώς δεν προκαλούν πόνο ή άλλες ενοχλήσεις. Αν παρόλα αυτά ψάχνετε τρόπο να απαλύνετε τα σημάδια που άφησε το παρελθόν ή ο χρόνος που περνά, είμαστε εδώ για εσάς.

Η σειρά Helixience της Heliabrine είναι ιδανική για την καθημερινή φροντίδα του ώριμου δέρματος με υπερχρωματισμό.

Με Whitesphere Premium, ένα σύμπλεγμα κατά των καφέ κηλίδων, που αποτελείται από 3 συμπληρωματικά συστατικά λάμψης: εκχύλισμα γλυκόριζας, εκχύλισμα καφέ φυκιού και παράγωγο βιταμίνης C. Αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης και διορθώνει τις υπάρχουσες σκούρες κηλίδες. Τα τρία συστατικά είναι εγκλωβισμένα σε spherulites, ώστε να προστατεύουν τα ενεργά συστατικά και να τα οδηγούν απευθείας στο στόχο, δηλαδή τα μελανοκύτταρα.

 Έχει τριπλή δράση καθώς όχι μόνο βοηθά στην υποχώρηση των καφέ κηλίδων αλλά ταυτόχρονα εξομαλύνει τις ρυτίδες και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος διατηρώντας το λαμπερό.

Για αυξημένη αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιήστε τα προϊόντα της σειράς Helixience πρωί και βράδυ ως θεραπεία για τουλάχιστον 60 ημέρες.

 

Helixience Facial Exfoliating Care - Απολέπιση με χαβιάρι και σταφύλι
Απαλή κρέμα απολέπισης με εκχυλίσματα από χαβιάρι και σταφύλι, συστατικά φυσικά πλούσια σε βιταμίνες A,B,D και πολυφαινόλες.
Αφαιρεί αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους.
Αφήνει το δέρμα απαλό και λαμπερό και το προετοιμάζει να δεχθεί τις συμπληρωματικές θεραπείες μας.
Με απαλή χρυσή υφή και ευχάριστο άρωμα που ανανεώνει τις αισθήσεις.

Hélixience Cream – Κρέμα
Καταπολεμά αποτελεσματικά όλα τα ορατά σημάδια γήρανσης (καφέ κηλίδες, έλλειψη ελαστικότητας, ρυτίδες) χάρη στη σύνδεση του Iparzine-4A® με το σύμπλεγμα WHITESPHERE ™ PREMIUM.
Περιέχει αντιηλιακά φίλτρα (SPF 10).
Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα: ορατή μείωση των καφέ κηλίδων (52%) σε 8 εβδομάδες.

Hélixience Time Recovery Serum - Αντιγηραντικός Ορός
Η επιδερμίδα σας ανακτά την πλήρη φωτεινότητα και την νεανική εμφάνιση χάρη σε αυτή την εξαιρετική φόρμουλα. Περιέχει στοχευμένα φυτικά εκχυλίσματα που συμβάλλουν στη διατήρηση μιας ομοιόμορφης χροιάς και στη μείωση των καφέ κηλίδων.
Ένα σύμπλεγμα από Macadamia & έλαιο από πίτουρο ρυζιού σε συνδυασμό με Imperata Cylindrica που προσφέρει μέγιστη ενυδάτωση. Επτά αντιγηραντικά συστατικά δρουν στοχευμένα στην καρδιά των ρυτίδων και το δέρμα ανακτά τη χαμένη του λάμψη και σφριγηλότητα.
Για ένα δέρμα χωρίς γραμμές και δυσχρωμίες.

Hélixience Mask Vitamin C - Μάσκα με Βιταμίνη C
Περιέχει φύκια, μούρα, σαξιφράγκα, εκχυλίσματα σταφυλιών, σκουτελάρια και βιταμίνη C για να βοηθήσει στη καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και να προσφέρουν μια πιο όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα σε λίγα λεπτά.

 

Hélixience Body Milk - Γαλάκτωμα Σώματος
Eπειδή και το σώμα γερνά, η Héliabrine δημιούργησε μια ειδική φόρμουλα σώματος με το σύμπλεγμα λάμψης WHITESPHERE ™ PREMIUM και εκχύλισμα μεταξιού, που χαρίζουν έντονη ενυδάτωση και νεανική εμφάνιση.
Αφήνει το δέρμα λείο, απαλό, όμορφο και φωτεινό.
Λάμψη: +45% μετά από 28 ημέρες
Ενυδάτωση: +72% μία ώρα μετά από κάθε εφαρμογή