Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25€

Ερμού & Κορνάρου 1, Σύνταγμα-Αθήνα

Καλοκαίρι κι αδυνάτισμα!

24 June, 2021

Καλοκαίρι! Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ήρθε και μαζί της έφερε τις πρώτες ζέστες, τα πρώτα μπάνια αλλά και τις πρώτες αμφιβολίες για το σώμα μας.

Το ιδανικό σώμα και η αυτοπεποίθηση που προκαλεί στον καθένα είναι παράγοντες υποκειμενικοί και κάθε άνθρωπος οφείλει να σέβεται την μοναδικότητα του εαυτού του και των ανθρώπων γύρω του. Παρόλο που κάθε τύπος σώματος είναι αποδεκτός και κανένας δεν πρέπει να νιώθει ανασφάλεια για το βάρος του, όλοι λίγο πολύ μπορεί να έχουμε νιώσει ενοχές επειδή φάγαμε λίγο παραπάνω και πήραμε κάποια κιλά.

Αν λοιπόν είστε από εκείνους που πήραν την απόφαση να χάσουν βάρος και το έχετε βάλει στόχο, συγχαρητήρια και καλή δύναμη! Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολο ταξίδι, απαιτεί πολλή επιμονή και αφοσίωση. Σκεφτείτε όμως ότι το καλοκαίρι μπορεί να είναι σύμμαχός σας σε αυτή τη διαδρομή καθώς η απώλεια βάρους το καλοκαίρι είναι ευκολότερη.
Η περιορισμένη όρεξή  για φαγητό και η αυξημένη κατανάλωση νερού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η επιλογή ενός δροσερού σνακ όπως τα φρούτα αλλά και η βελτιωμένη μας διάθεση μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας.

Όμως προσοχή! Αν θέλετε να αποφύγετε την χαλάρωση που προκαλεί η απότομη απώλεια βάρους, πάρτε το χρόνο σας και προχωρήστε με αργά βήματα γιατί, όταν χάνετε βάρος πολύ γρήγορα, το δέρμα συχνά δεν μπορεί να συμβαδίσει με το ρυθμό σας. Παρόλο που είναι ελαστικό και μπορεί να τεντώνεται και να συρρικνώνεται, όταν χάνουμε πολλά κιλά πολύ γρήγορα δεν του δίνουμε επαρκή χρόνο να περάσει από την μία κατάσταση στην άλλη.

Το δέρμα αποτελείται από πρωτεΐνες όπως η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Αυτά τα δύο αποτελούν περίπου το 80% της δομής του και βοηθούν στο να είναι σταθερό και σφριγηλό. Όταν παίρνουμε βάρος, το δέρμα επεκτείνεται.  Όσο το δέρμα παραμένει τεντωμένο, η ελαστίνη και το κολλαγόνο καταστρέφονται και για αυτό όταν χάνουμε βάρος, οπότε και το δέρμα «μαζεύει», συχνά έρχεται η χαλάρωση.

Εκτός της απώλειας βάρους υπάρχουν επιπλέον παράγοντες που επιβαρύνουν την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα.
Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο αλλά και το κάπνισμα, για παράδειγμα, εμποδίζουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Επίσης όσο μεγαλώνουμε τόσο μειώνονται τα επίπεδα των πρωτεϊνών αυτών στο σώμα μας και ως εκ τούτου η χαλάρωση εντείνεται.  

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να φορτώνεστε με επιπλέον άγχος για την χαλάρωση μετά την απώλεια βάρους και μπορείτε έτσι να επικεντρωθείτε στον στόχο σας!
Παρακάτω σας προτείνουμε κάποιους δοκιμασμένους τρόπους που θα σας βοηθήσουν.

#1. Μην βιαστείτε, πηγαίνετε αργά

Στον αγώνα για την απώλεια βάρους, γίνετε η χελώνα. Όταν χάνετε βάρος, είναι σημαντικό να προσέχετε ώστε να μην χάσετε περισσότερη μυϊκή μάζα και νερό. Οι μύες βοηθούν στη συγκράτηση του δέρματος. Έτσι, προσπαθήστε να εστιάσετε στην απώλεια λίπους και όχι στην απώλεια μυών.

 

#2. Επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση μυών

Μόλις αρχίσετε να χάνετε βάρος, εστιάστε στη δημιουργία μυϊκής μάζας για να αντικαταστήσετε το λίπος που χάνετε. Ο σφιχτός και τονωμένος μυς κάτω από το δέρμα σας είναι το θεμέλιο στο οποίο θα στηρίζεται το δέρμα σας. Έτσι, ενώ γυμνάζεστε για να αδυνατίσετε θα χτίσετε ταυτόχρονα γερούς μυς και θα έχετε ενεργοποιήσει και το μεταβολισμό σας!

#3. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Το έχετε ακούσει πολλές φορές, αλλά η άσκηση δεν είναι χρήσιμη εάν το σώμα δεν παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να παραμένει υγιές. Η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός σας. Επιλέξτε άπαχο κρέας όπως κοτόπουλο, ψάρια και θαλασσινά όπως πέστροφα, σολομό και γαρίδες αλλά και αυγά (συμπεριλαμβανομένου του κρόκου!). Συνδυάστε τα με λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες όπως σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, αγγούρι, μαρούλι και κουνουπίδι και χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και καθώς είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών που θα διατηρήσουν το δέρμα σας σε άριστη κατάσταση.

#4. Σταματήστε το κάπνισμα

Ακόμη και το περιστασιακό κάπνισμα προκαλεί σοβαρή βλάβη στην γενική υγεία σας αλλά και στην υγεία του δέρματός σας.  Δεν προκαλεί μόνο φλεγμονώδεις αντιδράσεις και οξειδωτικές βλάβες αλλά και πρόωρη γήρανση καθώς, όσο περισσότερο καπνίζετε, τόσο μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου και τόσο λιγότερο ανθεκτικό γίνεται το δέρμα σας.

#5. Νερό, νερό και περισσότερο νερό

Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό. Για αυτό η σημασία του νερού για τον οργανισμό μας είναι αναμφισβήτητη. Η καλή ενυδάτωση όχι μόνο συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση των επιπέδων ενέργεια αλλά ενισχύει επίσης την ελαστικότητα του δέρματος και την υγιή εμφάνισή του.

#6. Δοκιμάστε μασάζ  με ειδικό ρόλερ ή βούρτσα

Αυτό είναι ένα είδος άσκησης για το δέρμα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες και μια μακριά λαβή για να βουρτσίζετε το δέρμα σας ή ένα ρόλερ ροζ χαλαζία που θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα απομακρύνει όλες τις τοξίνες. Ιδανικά προτιμήστε το μασάζ να 5-10 λεπτά κάθε πρωί για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και σφιχτό. Δοκιμάστε το νέο massage roller για πρόσωπο και σώμα της Heliabrine.

#7. Χρησιμοποιήστε ένα καλό αντηλιακό όποτε βγαίνετε

Ίσως αναρωτιέστε πως βοηθά το αντηλιακό στη χαλάρωση. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν τη διάσπαση του κολλαγόνου κάνοντας το δέρμα σας να χάσει την ελαστικότητά του γρηγορότερα.  Έτσι, σε περίπτωση που θέλετε να αθληθείτε ή να κανονίσετε μια δραστηριότητα που θα σας κρατήσει πολλές ώρες έξω, προγραμματίστε την νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν ο ήλιος είναι λιγότερο καυτός. Βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας προσφέρει μέγιστη προστασία.
Τα αντηλιακά προϊόντα της Héliabrine χάρη στην προηγμένη τεχνολογία με νανοκάψουλες δρουν ως κρέμες προσώπου ενώ εξασφαλίζουν καλύτερη απορρόφηση προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία. Προστατεύουν από τη βλαβερή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και συγχρόνως διατηρούν τη νεανική όψη της επιδερμίδας.
Είναι ιδανικά για παιδιά και για άτομα με φωτοευαίσθητο δέρμα.

 

NEW FORMULA! Solar Defense Cream SPF 50

 

NEW FORMULA! Solar Defense Cream SPF 30

 

#8. Περιποιηθείτε το δέρμα σας

Η εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού όπως είπαμε είναι απαραίτητη αλλά για να έχουμε σίγουρα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα χωρίς χαλάρωση θα πρέπει να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας με την βοήθεια της απολέπισης και των ενυδατικών κρεμών.

Η καθημερινή ελαφριά απολέπιση βοηθάει πολύ την επιδερμίδα μας αφού διώχνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα βοηθάει τα νέα κύτταρα να αναπτυχθούν σε ένα υγιές δέρμα. Επίσης η καθημερινή ενυδάτωση με κρέμες πλούσιες σε βιταμίνη Ε, C, υαλουρονικό οξύ αλλά και κολλαγόνο είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η ελαστικότητα του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα και να μην υπάρχει χαλάρωση.
Επιλέξτε επίσης προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη καθώς, όταν έρχεται απευθείας σε επαφή με τα λιποκύτταρα, έχει έντονη λιποδιαλυτική δράση.

Τα προϊόντα σώματος Heliabrine με την εξειδικευμένη σειρά HELIASLIM θα γίνουν ο σύμμαχος σας στην καθημερινή σας περιποίηση!

- Heliaslim Body scrub - Απολέπιση σώματος με 3 είδη τσαγιού
Κρέμα απολέπισης σώματος με εκχυλίσματα από 3 είδη τσαγιού και κρυστάλλους θαλασσινού αλατιού. Ένα προϊόν που απομακρύνει απαλά τα νεκρά κύτταρα και αφήνει το δέρμα φρέσκο, απαλό και λαμπερό. Με αναζωογονητικό άρωμα που προσφέρει ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και ευεξίας. Η απολέπιση είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση της ανανέωσης των κυττάρων, την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη βελτίωση της διείσδυσης των δραστικών συστατικών που περιέχονται στο HELIASLIM Body Gel.

 

-Heliaslim Exfoliating Soap - Σαπούνι απολέπισης και μασάζ με γάλα γαϊδούρας

Χάρη στο μοναδικό του σχήμα και τα λεπτά σωματίδια κόκκινων φυκών που περιέχει, το σαπούνι HELIASLIM καθαρίζει απαλά τα νεκρά κύτταρα και προετοιμάζει το δέρμα για το HELIASLIM Body Gel. Πλούσιο σε βιταμίνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Με βούτυρο καριτέ και γάλα γαϊδούρας που προσφέρουν απαλότητα και σφριγιλότητα.

- HeliaslimSlimmingGel - Τζελ Αδυνατίσματος

Τζελ αδυνατίσματος που συμβάλλει στη βελτίωση της σιλουέτας χάρη σε ένα φυσικό αδυνατστικό σύμπλεγμα από πράσινο καφέ και Yerba Mate που ενισχύει τη μείωση της τοπικής συσσώρευσης λίπους και αποτρέπει την επανεμφάνισή του.

Με Algisium C®, μια φόρμουλα που αποκαθιστά την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος και έλαιο σταφυλιού και φυτική γλυκερίνη που εξασφαλίζουν τέλειο επίπεδο ενυδάτωσης.


- HELIASLIM Massage Wax - Κερί Μασάζ

Για συσφικτικό και τονωτικό μασάζ μεγάλης διάρκειας.
Με εκχυλίσματα από κρίταμο και φύκια λαμινάρια που βοηθάνε στη σύσφιξη και τόνωση και βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
Κατά τη διάρκεια του μασάζ λιώνει και έχει την υφή λαδιού ενώ προσθέτοντας νερό αποκτάει την υφή γαλακτώματος. Με υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών.
Ιδανικό για χρήση με το Heliaslim Massage Cup.

--HELIASLIM Massage Cup

Βεντούζα σιλικόνης για μασάζ που αναπαράγει την διάσημη τεχνική μασάζ "PALPATE-ROLL" που βοηθάει στην άμεση αντιμετώπιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού και συσφίγγει περιοχές όπως τα μπράτσα και οι γλουτοί.

Και για απαλότητα και σύσφιξη δοκιμάστε την Satin Cream with AHA

Συσφικτική ενυδατική κρέμα σώματος με εκχυλίσματα καρότου, ροδάκινου, βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε, που διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα ενώ το προστατεύει από τη χαλάρωση και το αφήνει μαλακό και μεταξένιο.