Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25€

Ερμού & Κορνάρου 1, Σύνταγμα-Αθήνα

Υγεία και ευεξία με φρούτα!

02 July, 2021

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από έναν παγωμένο χυμό ή ένα ζουμερό φρούτο το καλοκαίρι. Γλυκά, ξινά, με υπέροχα χρώματα κι αρώματα τα φρούτα είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας για υγεία και μακροζωία καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα! Μας χαρίζουν ενέργεια, ομορφιά και μας φέρνουν κοντά με τη φύση αποτρέποντάς μας από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών.
Είναι φυσικά χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες ενώ τα θρεπτικά συστατικά τους είναι η βάση για μια ισορροπημένη διατροφή.

Πλήθος ερευνητικών μελετών έχει αναδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης φρούτων για την υγεία, καθώς και το σημαντικό ρόλο που παίζουν στην πρόληψη πολλών ασθενειών, ενώ δεν παύουν να προκύπτουν νέα ερευνητικά δεδομένα που διευρύνουν το φάσμα του προστατευτικού τους ρόλου. Οι περισσότεροι τρώμε συνήθως μόνο τη μισή συνιστώμενη ποσότητα φρούτων ενώ καλό είναι να καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες ημερησίως. Η κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου κι όχι μόνο του χυμού του είναι προτιμότερη καθώς πολλές από τις βιταμίνες βρίσκονται στην φλούδα.

Στην Ελλάδα καλλιεργείται και διατίθεται μεγάλη ποικιλία φρούτων προσφέροντάς μας πολλές επιλογές όλο το χρόνο. Επιλέγοντας φρούτα ανάλογα με την εποχή μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας καλύτερη ποιότητα αλλά και μεγαλύτερη διατροφική αξία, μιας και τα φρούτα εποχής είναι πάντα φρέσκα. Όπως και με τα λαχανικά, η εποχικότητα προσθέτει περισσότερη ποικιλία στη διατροφή μας όλο το χρόνο και αυξάνει την ποικιλία των θρεπτικών συστατικών που βελτιώνουν την υγεία μας!

Φροντίστε να καταναλώνετε φρούτα όλων των κατηγοριών και διαφορετικών χρωμάτων: Μήλα και αχλάδια πλούσια σε κάλιο και φυτικές ίνες, εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, μανταρίνια και γκρέιπφρουτ με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C. Καλοκαιρινά φρούτα όπως βερίκοκα, κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια, πεπόνια, καρπούζια και δαμάσκηνα, όλα καλές πηγές σιδήρου, βιταμινών C & E και αντιοξειδωτικών αλλά και τροπικά φρούτα όπως μπανάνες, μάνγκο και ανανάς για ξεχωριστή γλυκιά γεύση. Τέλος μην ξεχνάτε και τα σταφύλια με την μοναδική αντιθρομβωτική τους δράση αλλά και τα μούρα, γνωστά και ως super fruits, λόγω του πλήθους ευεργετικών συστατικών που περιέχουν.

Τα φρούτα, ειδικά το καλοκαίρι, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή είτε ως κυρίως γεύμα στο πρωινό αλλά και σαν σνακ ή επιδόρπιο. Όταν τρώγονται φρέσκα και ωμά, τα φρούτα προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε όμως να τα συνδυάσετε και με δημητριακά και κουάκερ αλλά και να τα προσθέσετε σε τοστ και σαλάτες.Τα οφέλη τους για την υγεία είναι πραγματικά εκπληκτικά. Είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για τα μωρά και τα παιδιά, ωστόσο και οι ενήλικες πρέπει να εντάσσουν όσο περισσότερα μπορούν στην καθημερινή τους διατροφή!

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φρούτα είναι πιο αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου από ότι τα συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών; Υπάρχουν επίσης τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι ορισμένοι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν αν καταναλώνουμε όσπρια, λαχανικά και φρούτα κατά την παιδική ηλικία και την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Ας δούμε παρακάτω μερικά ακόμη από τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά:

- Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και νερό, μας κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι μειώνοντας τον κίνδυνο υπερφαγίας που μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους. Το νερό που περιέχουν διατηρεί επίσης ενυδατωμένο ολόκληρο το σώμα μας βοηθώντας μας να ανταποκριθούμε καλύτερα στις καθημερινές ανάγκες.


Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των ζουμερών φρούτων, γνωρίζατε όμως ότι οι φράουλες έχουν επίσης περίπου 92% περιεκτικότητα σε νερό; Το γκρέιπφρουτ και το πεπόνι αποτελούνται επίσης από περίπου 90% νερό. Ακόμα και τα μήλα είναι μια καλή επιλογή, με περίπου 86% νερό.

- Είναι άφθονα σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Βιταμίνες όπως η C και E μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Το κάλιο και το μαγνήσιο που βρίσκονται στα φρούτα έχουν επίσης συνδεθεί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα φρούτα με έντονα χρώματα περιέχουν καροτίνες (βιταμίνη Α) που θεωρείται επίσης ότι βοηθούν στην ανοσολογική λειτουργία.

- Ενισχύουν τη δύναμη του εγκεφάλου. Ειδικά τα μούρα είναι ιδιαίτερα ευεργετικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία ότι η κατανάλωση βατόμουρων, φραουλών και άλλων μούρων έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

- Τα φρούτα βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.
Ενώ τα επεξεργασμένα σάκχαρα που βρίσκονται στο πρόχειρο φαγητό βλάπτουν , τα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, όπως για παράδειγμα το αβοκάντο, τα σμέουρα, η παπάγια, τα πεπόνια και οι φράουλες, προσφέρουν ένα ισχυρό boost ενέργειας.

- Τα φρούτα διατηρούν το πεπτικό σας σύστημα ευτυχισμένο καθώς περιέχουν ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση ορισμένων τύπων τροφίμων, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης.

- Ως μέρος μιας συνολικής υγιεινής διατροφής, τα φρούτα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην ενίσχυση των οστών και των μυών σας.

 

- Βοηθούν το δέρμα μας να φαίνεται λαμπερό. Τα αντιοξειδωτικά στα φρούτα βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν πρόωρη γήρανση, ενώ η περιεκτικότητά τους σε νερό ενυδατώνει το δέρμα μας από μέσα προς τα έξω.
Πέρα από αυτό όμως, τα φρούτα με υγιή λίπη, όπως το αβοκάντο, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν και στην πρόληψη της βλάβης που δημιουργεί η ηλιακή ακτινοβολία.
Τα φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C είναι επίσης υπέροχα για το δέρμα, καθώς βοηθούν το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Όσο πιο ώριμα τόσο πιο γεμάτα με αντιοξειδωτικά!

 Η Heliabrine Monaco έχει δημιουργήσει μάσκες προσώπου με βιταμίνες και  ιχνοστοιχεία που μπορούν να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά την επιδερμίδα σας! Οι ευεργετικές τους ιδιότητες μπορούν να σας προσφέρουν αξεπέραστη λάμψη στο πρόσωπο και πορσελάνινη επιδερμίδα.

Anti Αgeing Μask with fig & orange - Αντιγηραντική μάσκα με σύκο και πορτοκάλι.

Αυτή η μάσκα με εκχυλίσματα σύκου & πορτοκαλιού είναι πραγματικά ένα κοκτέιλ βιταμινών που ενυδατώνει, τονώνει και προστατεύει το ξηρό, ευαίσθητο και ώριμο δέρμα. Ο συνδυασμός εκχυλισμάτων φρούτου με θαλάσσιο κολλαγόνο εξασφαλίζει αποτελεσματική προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Από την πρώτη θεραπεία οι γραμμές εξομαλύνονται, το δέρμα είναι πιο μαλακό, πιο φωτεινό και πιο τονωμένο.

 

Exfoliating Mask with Cocoa and Grape - Μάσκα απολέπισης με κακάο και σταφύλι

Η μάσκα αυτή ενισχύει την υφή του δέρματος και αποκαθιστά τη χαμένη ζωντάνια του χάρη σε μια μοναδική επιλογή απαλών και αντιοξειδωτικών συστατικών. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από μια εφαρμογή. Το δέρμα είναι πιο μαλακό και φωτεινό.

Purifying Mask with strawberry - Μάσκα καθαρισμού με φράουλα

Αυτή η μάσκα έχει καθαριστική και ρυθμιστική δράση για λιπαρά - ασφυξιακά δέρματα. Η φράουλα είναι γνωστή για την καθαριστική της δράση. Ο πολτός της είναι πλούσιος σε τανίνες που καταπολεμούν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Η κρεμώδης υφή της παρέχει τη βέλτιστη ενυδάτωση στο δέρμα.

Revitalizing Mask with Apple - Μάσκα αναζωογόνησης με βλαστοκύτταρα μήλου

Αυτή η μάσκα συνιστάται για κουρασμένη επιδερμίδα που αναζητά ένα άμεσο αποτέλεσμα. Βοηθά το δέρμα να ανακτήσει μια λαμπερή, φρέσκια και νεανική επιδερμίδα. Η μάσκα περιέχει φυτικά εκχυλίσματα κυττάρων από το μήλο Uttwiler Spatlauber, μια πολύ σπάνια ελβετική ποικιλία με εξαιρετικές ιδιότητες εξομάλυνσης, αναγέννησης και αντιγήρανσης.

Hélixience Masque Vitamin C - Μάσκα με Βιταμίνη C

Αυτή η μάσκα περιέχει φύκια, μούρα, σαξιφράγκα, εκχυλίσματα σταφυλιών, σκουτελάρια και βιταμίνη C για να βοηθήσει στη καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και να προσφέρουν μια πιο όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα σε λίγα λεπτά.

 Για όλους αυτούς τους ξεχωριστούς και σημαντικούς λόγους, είναι καλό να μην ξεχνάμε να τα συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή διατροφή και περιποίηση του προσώπου μας, ώστε να χαρίζουμε στον εαυτό μας τις μαγικές ιδιότητες που τα κάνουν τόσο μοναδικά. Μην αργείτε, τρέξτε στο ψυγείο σας και νικήστε την ζέστη απολαμβάνοντάς τα δροσερά!