Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25€

Ερμού & Κορνάρου 1, Σύνταγμα-Αθήνα

Το ευαίσθητο δέρμα και οι ανάγκες του!

03 June, 2021

Μια από τις σημαντικότερες ιδιότητές του δέρματος είναι ότι δρα ως φραγμός στις ουσίες με τις οποίες έρχεται σε επαφή.
Η κερατίνη, η επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας, παίζει τον βασικό ρόλο του «φράγματος» καθώς δεν επιτρέπει σε εξωτερικές ουσίες να περνούν εύκολα παρά μόνο σε μικρό ποσοστό.

Το ευαίσθητο δέρμα είναι ένας ιδιαίτερος τύπος δέρματος.
Αποκαλείται επίσης αντιδραστικό, δυσανεκτικό ή ευερέθιστο. Η διάγνωσή του από τους δερματολόγους είναι συχνά πολύ δύσκολή καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι πολύ παρόμοια με της αλλεργικής δερματίτιδας εξ επαφής ή και της κνίδωσης εξ επαφής.
Στην ευαίσθητη ή υπερευαίσθητη επιδερμίδα ωστόσο οι αντιδράσεις είναι άμεσες, κάτι που δεν συμβαίνει στις περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης.

Υπάρχουν πολλά σημάδια που σχετίζονται με το ευαίσθητο δέρμα:
Ερυθρότητα,  αραχνοειδείς φλέβες και ξεφλούδισμα, φαγούρα, αίσθημα καψίματος, τσούξιμο, ξηρότητα, τράβηγμα.Όλα είναι δυσάρεστες συνέπειες που προκαλούν δυσφορία σε όσους υποφέρουν από ευαισθησία.

Η παθογένεια του ευαίσθητου δέρματος είναι άγνωστη και πιθανόν σχετίζεται με τον ερεθισμό των ελεύθερων νευρικών απολήξεων. Ο ιδρώτας, το είδος και η πυκνότητα ουσιών που έρχονται σε επαφή με το δέρμα και η συχνότητα της επαφής αυτής, η ανατομική θέση αλλά και δερματικές βλάβες που προϋπάρχουν επηρεάζουν αυτό το φαινόμενο σε διαφορετικό βαθμό.

Πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που είτε εμφανίζεται λόγω γενετικής προδιάθεσης ή προκαλείται από διάφορες εξωγενείς αιτίες.
Η κυριότερη είναι η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης. Υπάρχουν διάφορες ουσίες που περιέχονται σε καλλυντικά σκευάσματα και  προκαλούν ερεθισμό. Κάποιες από αυτές είναι το τριχλωροξικό οξύ, το ρετινοϊκό οξύ, το σαλικυλικό οξύ, το ασκορβικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και η αιθανόλη όπου, ανάλογα με τη συγκέντρωση, μπορεί να επιδεινώσουν σε διαφορετικό βαθμό το ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, ορισμένες φυσικές καλλυντικές παρεμβάσεις όπως η φωτοθεραπεία, η υπεριώδης ακτινοβολία, το λέιζερ και η απολέπιση ενδεχομένως να προκαλέσουν επιπλέον σοβαρές επιπτώσεις.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ευαίσθητη επιδερμίδα είναι οι περιβαλλοντικές επιδράσεις. Η πτώση της θερμοκρασίας και της υγρασίας, το κρύο, η ηλιοφάνεια, ο άνεμος, η ρύπανση και ο κλιματισμός επηρεάζουν άμεσα την περιεκτικότητα υγρασίας της κεράτινης στοιβάδας οδηγώντας έτσι σε αυξημένη ευαισθησία.
Ακόμη και ο τρόπος ζωής επιβαρύνει σημαντικά την υγεία του ευαίσθητου δέρματος.
Οι διατροφικές συνήθειες(κατανάλωση μπαχαρικών και πικάντικων τροφών, αλκοόλ και καφέ), η προσωπική υγιεινή(υπερβολικό ντους, χρήση υπερβολικών προϊόντων περιποίησης, λάθος τεχνικές ξυρίσματος), η ψυχολογία (στρες, άγχος, κατάθλιψη) δημιουργούν επιπρόσθετο βάρος στην ήδη λεπτή ισορροπία του ευαίσθητου δέρματος.

Τέλος φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στους ανθρώπους με το συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας.
Συμβαίνει για παράδειγμα πολύ συχνότερα στις γυναίκες και τα νεαρά άτομα, σε ανθρώπους με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που καίγεται εύκολα ή που κοκκινίζουν συχνά, που έχουν δυσχρωμίες, λεπτή κεράτινη στιβάδα, αυξημένη επιδερμική ένταση, αυξημένους ιδρωτοποιούς αδένες, μειωμένα λιπίδια, υψηλό επίπεδο διαδερμικής απώλειας νερού και άλλα.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται αρκετά οικεία, μην απελπίζεστε! Το ευαίσθητο δέρμα δεν είναι κάποια βαριά κατάρα, χρειάζεται μόνο μερικά καθημερινά βήματα φροντίδας για να παραμένει υγιές και άνετο.



• Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο.


• Πλυθείτε με ζεστό ή χλιαρό νερό σε πρόσωπο και σώμα και μην παραμένετε πολύ ώρα στο ντους.


• Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας το πρωί και πριν πάτε για ύπνο τη νύχτα και σε όλο το σώμα μετά το ντους.


• Χρησιμοποιήστε καλλυντικά κατάλληλα για ευαίσθητο δέρμα που δεν περιέχουν χρωστικές, αλκοόλ και συστατικά που προκαλούν ερεθισμό.


• Προσπαθήστε να μην εκτίθεστε πολύ ώρα στον ήλιο και μην ξεχνάτε να βάζετε πάντα αντηλιακό με υψηλό SPF.


• Όσο είναι δυνατόν αποφύγετε το άγχος, την πίεση και την κόπωση.

Η Heliabrine Monaco, με εμπειρία πάνω από 70 χρόνια στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων φροντίδας, κατανοεί πλήρως τις ιδιαίτερες ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας. Για αυτό δημιουργήσαμε μια απαλή φόρμουλα με κύριο συστατικό το βιολογικό μελίλωτο ειδικά σχεδιασμένη για να σας προσφέρει καθημερινή άνεση, προστασία και αναγέννηση.

Τα άνθη και τα φύλλα του μελίλωτου διαθέτουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις, θεραπευτικές και μαλακτικές ιδιότητες ενώ η μπλε μαργαρίτα καταπραΰνει τους ερεθισμούς και προστατεύει από τη γήρανση.

Ιδανική σειρά και για δέρματα με ροδόχρου ακμή.

Η σειρά αποτελείται από:

Cleansing Milk - Γαλάκτωμα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ με απαλή υφή. Ανακουφίζει από την ερυθρότητα και τον κνησμό.

 

 

Balancing Lotion - Λοσιόν για την ολοκλήρωση του καθαρισμού με καταπραϋντική δράση. Αφήνει το δέρμα φρέσκο, απαλό και σφριγηλό ενώ το προετοιμάζει για το επόμενο βήμα περιποίησης.

Comfort 32 Cream - Πλούσια 24ωρη κρέμα ιδανική για ξηρά και πολύ ξηρά ευαίσθητα δέρματα. Ενυδατώνει βαθιά, θρέφει, συσφίγγει και απαλύνει τα ορατά σημάδια γήρανσης. Αύξηση ενυδάτωσης έως +70% μία ώρα μετά την εφαρμογή.

 

Normalizing Cream - Eξαιρετικά ήπια 24ωρη κρέμα ιδανική για ευαίσθητα και αντιδραστικά δέρματα. Ενυδατώνει, προστατεύει και καταπραΰνει ενώ βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας εξαιτίας της ξηρότητας. Με ενυδατικό φυτικό σύμπλεγμα που ενισχύει το φράγμα υγρασίας του δέρματος ενώ προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.

Normalizing Mask - Aπαλή κρεμομάσκα που προσφέρει άψογη άνεση και ενυδάτωση χάρη σε ένα κοκτέιλ μαλακτικών, ενυδατικών και επουλωτικών φυτικών εκχυλισμάτων.
Με συστατικά όπως η αλλαντοΐνη, η γλυκερίνη, η αλόη και το υαλουρονικό οξύ προσφέρει απαλότητα και προστασία ενώ προσφέρει και αντιγηραντική δράση. Με χρήση 2 φορές την εβδομάδα επανέρχεται η χαμένη λάμψη ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η αντοχή του ευαίσθητου δέρματος.

 

 

Nutrivitamin Serum - Oρός καθημερινής χρήσης με καλέντουλα. Με εκπληκτική υφή και υψηλή συγκέντρωση συστατικών αντιγήρανσης. Καταπραΰνει, προστατεύει και ενυδατώνει τα ξηρά, εύθραυστα και ευαίσθητα δέρματα. Αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο, σφριγηλό και ελαστικό από την πρώτη εφαρμογή.

Η σειρά περιποίησης βιολογικού μελίλωτου της Heliabrine Monaco αποτελεί πλέον την αγαπημένη σειρά των δερματολόγων και των επαγγελματιών ομορφιάς καθώς δημιουργείται αμέσως ισορροπία στην επιδερμίδα με αποτελέσματα που διαρκούν.