Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25€

Ερμού & Κορνάρου 1, Σύνταγμα-Αθήνα

7 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για μαγικές διακοπές!

19 August, 2021

Γιατί να επιλέξετε τα ελληνικά νησιά ως προορισμό διακοπών;

Φυσικά για τα όμορφα ασβεστωμένα σπίτια, τα τυρκουάζ νερά μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι, τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και την εκπληκτικά νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.

Τα ελληνικά νησιά θεωρούνται ο πιο δημοφιλής θαλάσσιος προορισμός στην Ευρώπη!

Με περισσότερα από 5.000 νησιά και βραχονησίδες στην Ελλάδα, το να επιλέξεις ποιο θα επισκεφτείς είναι εξαιρετικά δύσκολο…

Θα σας βοηθήσουμε λοιπόν περιορίζοντας τη λίστα στα 7 πιο ιδιαίτερα ελληνικά νησιά! 

1. Σαντορίνη
Πρώτη μας επιλογή η πανέμορφη και γνωστή σε όλο τον κόσμο Σαντορίνη.

Αν ψάχνετε για το τέλειο μείγμα των συστατικών που αναφέρονται στην αρχή του άρθρου, μαζί με ρομαντισμό και ήρεμης αλλά ζωντανής νυχτερινής ζωής, τότε αυτό το νησί είναι ιδανικό για εσάς.

Οι τραχιές παραλίες με τη μαύρη άμμο ηφαιστειακής προέλευσης, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γαλάζια θάλασσα και τα λευκά σπίτια των Φηρών, ένα χωριό σκαρφαλωμένο στη δυτική πλευρά του νησιού από όπου μπορείτε να απολαύσετε τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου.

Οι καλύτερες παραλίες στη Σαντορίνη: Η Κόκκινη Παραλία, που πήρε το όνομά της από τη μοναδική άμμο με χρώμα λάβας, η Λευκή παραλία, το Καμάρι και η Περίσσα.

 

2. Παξοί
Οι Παξοί είναι νησί στα Επτάνησα και βρίσκεται αρκετά κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μικρότερο και λιγότερο γνωστό από τα άλλα ελληνικά νησιά, καθιστώντας το μια τέλεια όαση ηρεμίας για ζευγάρια ή ταξιδιώτες που αναζητούν ιδιωτικότητα.

Υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες και εστιατόρια στο κεντρικό λιμάνι του Γάιου που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Η καλύτερη στιγμή για να απολαύσετε τη μαγική ατμόσφαιρα είναι το βράδυ, όταν οι τουρίστες από τα τριγύρω νησιά έχουν φύγει από το νησί, καθίστε σε ένα τραπέζι σε μια ταβέρνα για να πιείτε το ούζο, το δημοφιλές απεριτίφ με γεύση γλυκάνισο.

Οι καλύτερες παραλίες στους Παξούς είναι: Ερημίτης, Κλωνί Γουλί, Χαράμι, Κηπιάδι. Σας προτείνουμε όμως να γυρίσετε το νησί και να ανακαλύψετε τις δικές σας αγαπημένες.

3. Μύκονος
Η Μύκονος είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να διασκεδάσουν χωρίς όρια.

Η ατμόσφαιρα του νησιού μεταδίδεται σε όποιον προσγειώνεται σε αυτό το νησί. Για το λόγο αυτό, η Μύκονος έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα.

Ο μαζικός τουρισμός δεν έχει επηρεάσει ακόμη την ομορφιά του νησιού, με τα γραφικά σπίτια και τα στενά δρομάκια γεμάτα κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και την υπέροχη κρυστάλλινη γαλάζια θάλασσα με τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες.

Οι καλύτερες παραλίες στη Μύκονο είναι : η Paradise Beach, η Ελιά, ο Πάνορμος και η παραλία του Καλαφάτη.

4. Ικαρία
Η Ικαρία βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Σάμο. Πήρε το όνομά της από τον ήρωα της μυθολογίας Ίκαρο, ο μύθος λέει ότι έπεσε στη θάλασσα κοντά στο νησί όταν προσπαθούσε να διαφύγει από την Κρήτη.

Η ομορφιά της Ικαρίας έγκειται στο ότι είναι απρόσιτη, ορεινή και άγρια, με εκπληκτική θέα. Οι μικροί κόλποι είναι γεμάτοι μυστήριο, μπορείτε να απολαύσετε τα ιαματικά νερά της, τα ποτάμια της, την εκπληκτική της φύση, όπως και τη μοναδική αρχιτεκτονική του νησιού. Μήπως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ικαριώτες είναι από τους μακροβιότερους ανθρώπους στον πλανήτη;

Οι καλύτερες παραλίες στην Ικαρία: Ιερό, Θέρμα (ιαματικές ιαματικές πηγές), Πριόνη, Ξυλοσύρτης και Νας.

5. Σκύρος
Στο αρχιπέλαγος των Σποράδων, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Αιγαίου πελάγους, θα βρείτε το νησί της Σκύρου. Είναι το μεγαλύτερο και ίσως το πιο ήσυχο ανάμεσα σε αυτή την ομάδα ελληνικών νησιών.

Το νησί δεν φημίζεται για την νυχτερινή ζωή. Τη μέρα μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή ένα σκούτερ και να περιπλανηθείτε στους δρόμους για να ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς του. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι λοφώδες και καταπράσινο και φιλοξενεί το όρος Όλυμπο, ενώ το νότιο είναι ξηρό και άγονο… Μια αντίθεση που θα σας κάνει να την ερωτευτείτε!

Οι καλύτερες παραλίες στο Σκύρο: Γυρίσματα, Ασπούς, Καρεφλού και Μώλος.

 

6. Μήλος
Το άγαλμα της «της Αφροδίτης της Μήλου», ένα από τα σύμβολα της κλασικής ομορφιάς και αριστείας, ανακαλύφθηκε εδώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία από πού προήλθε η έμπνευση και η ομορφιά του: το μικρό νησί της Μήλου είναι πράγματι παράδεισος! Το νησί βρίσκεται νοτιοδυτικά των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από το σεληνιακό τοπίο, με τα λευκά και ροζ βράχια και τη λευκή άμμο.

Το δυνατό σημείο του νησιού είναι οι παραλίες του: 70 συνολικά, πολλές από αυτές τις κρυφές, είναι όλες τόσο υπέροχες που θα σου κόψουν την ανάσα. Και το περίεργο και ελκυστικό ταυτόχρονα είναι ότι το νησί δεν γεμίζει ποτέ από τουρίστες.

Οι καλύτερες παραλίες στη Μήλο: Παπαφράγκας, Σαρακήνικο, Πολλώνια, Μύτακας, Παλαιοχώρι

7. Γαύδος
Το νοτιότερο νησί της Ευρώπης περιλαμβάνεται στη λίστα μας λόγω της μοναδικής και ανέπαφης φύσης του και της αφοσίωσής των κατοίκων στη διατήρηση των τοπικών τους παραδόσεων.

Υπάρχουν λίγα τουριστικά καταλύματα, αλλά σας συνιστούμε να πάρετε μια σκηνή και να κοιμηθείτε στην παραλία κάτω από τα αστέρια. Οι παραλίες του είναι από τις ομορφότερες στην Ελλάδα και πιθανώς σε ολόκληρη την ήπειρο.

Οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι (περίπου 50 άτομα είναι κάτοικοι όλο το χρόνο) αναμειγνύονται με νέους κατοίκους, κυρίως καλλιτέχνες, που επιλέγουν να ζήσουν εδώ, αφήνοντας πίσω τους ρολόγια και κινητά τηλέφωνα. Μην χάσετε το ακρωτήριο Τρυπητή, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης.

Οι καλύτερες παραλίες στη Γαύδο: Άγιος, Ιωάννης και Ποταμός.